התקנת פרקט במבנים ניידים

כאשר עוברים לדירה חדשה או משפצים דירה שגרים בה כבר כמה שנים, אחד מן השיפוצים הפופולריים שנעשים הוא החלפת רצפות בחלק מחדרי הדירה או בכל הדירה. הרבה אנשים בוחרים להחליף את המרצפות הרגילות בפרקט מסוגים שונים בגלל מגוון סיבות. למשל, אנשים רבם בוחרים ברצפת פרקט בגלל החמימות והאווירה שהוא משרה – ממש כאילו היו בתיהם בנויים כמו בקתות העץ של פעם.

ככלל כל סוגי הפרקט נעימים למגע ישיר עם העור. בניגוד לרצפה עשויה מרצפות אבן שמאוד קרה בחורף, על פרקט אפשר ללכת יחפים בכל עונות השנה מבלי לסבול מהקור ולרוץ ישר לגרוב גרביים ולנעול נעליים. קיימים מגוון צבעים של פרקט, כאשר חלק מהאנשים יעדיפו לשלב גוון זהה בכל רצפות חדרי הבית ואילו חלק יעדיפו לחלק כל אזור בבית עם צבע שמתאים לו. כך למשל ניתן להתאים את רהיטי הסלון, המטבח וחדר השינה לגוון הצבע של רצפת הפרקט.

איך בוחרים את הפרקט המושלם?

כאשר מגיעים לחנות לקניית הפרקט יש לשים לב לכמה פרטים חשובים, זאת על מנת להבטיח את איכותו ובכדי להעריך כמה זמן יחזיק הפרקט. הרי בסופו של דבר אינכם מעוניינים להחליף את רצפות ביתכם כל מספר שנים בודדות, מה שיכול גם לעלות לכם הון תועפות ולכן, חשוב לעשות סקר שוק רחב לפני שקונים.

את מי הפרקט ישמש?

במידה ואתם מעוניינים להתקין את הפרקט במקום שיש בו הרבה תנועה כמו בית עם ילדים או משרד עם קבלת לקוחות על בסיס יום יומי, מומלץ לקחת זאת בחשבון. הפרקט שאמור לשמש מבנים עם תנועה מרובה צריך להיות מותאם ועמיד ביותר ובכל מקרה, תמיד חשוב לבחור בפרקט עמיד למים, כדי למנוע נזקים לאיכות הפרקט. המטרה בסופו של דבר, היא שלא יהיה צורך להחליף את רצפת הפרקט כל שנה-שנתיים, כיוון שלא מדובר בהוצאה זולה (וגם מי רוצה לחיות באזור שיפוצים בכל פעם?!?!) ולכן עדיף להשקיע במשהו איכותי שיחזיק מעמד יותר זמן.

פרקט במבנה זמני

מה לגבי פרקט במבנים ניידים? אז נכון שמדובר במבנה שנחשב "קליל" יותר ממבנה רגיל, כאשר כל אחד יכול לנייד את המבנה ממקום למקום והעלויות לרוב נמוכות בהרבה מרכישת בית רגיל וקבוע. אך על אף שהמבנה אינו קבוע, בשנים האחרונות חלו בו שדרוגים רבים – הוא מבודד מפני מזגי אוויר קיצוניים של חום וקור, הוא משמש לא רק כמבחנה זמני אלא כמקום מגורים או משרד של ממש ובנוסף – אפשר גם להתקין בו רצפת פרקט, ממש כמו בכל מבנה אחר.

התגובות סגורות

דילוג לתוכן