התקנת פרקט בלובי בניין משותף

בדיוק כפי שאתם עושים לא מעט מאמץ בכדי לעצב את המרחב הפרטי בו אתם גרים, יהיה זה אך טבעי אם תרצו ותשאפו לעצב גם את המרחב המשותף של הבניין המשותף בו אתם גרים, ויהיה זה גם מתבקש שההעדפות העיצוביות שמלוות אתכם בעיצוב ביתכם הפרטי, ילוו אתכם גם בעיצוב המרחב המשותף. זאת בדיוק הסיבה שבגינה הפכה התקנת פרקט בלובי בניין משותף לפרקטיקה מאוד שכיחה בבניינים משותפים. יחד עם זאת, חשוב להבין את המשמעויות ולשקול את הדברים בצורה יסודית לפני שמקבלים החלטה.

 

מדוע להתקין פרקט בלובי בניין משותף?

האדם מן הרחוב עשוי לשאול את השאלה הפשוטה והמתבקשת, למה בכלל צריך להתקין פרקט בלובי של בניין משותף? הרי לא מדובר בדירה שבה שוהים באופן רציף כל הזמן, אלא בכניסה לבניין בה עוברים למשך מספר שניות ותו לא. למה להשקיע בעיצוב אותה כניסה? ובכן, לשיפוץ לובי בניין, ובכלל זה גם לשילוב אלמנטים עיצוביים כדוגמת פרקט, ישנה השלכה ישירה על שווי הדירות בבניין. מחקרים מראים כי בעלי דירות בבניינים מטופחים יכולים לדרוש עוד מספר מאות שקלים עבור דירתם לעומת בעלי דירות בבניינים מוזנחים או אפילו סטנדרטיים, ואת התוספת הזאת ניתן לייחס ישירות למצב השטח המשותף בבניין, ובראשו הלובי. פרקט הוא בהחלט אלמנט עיצובי רב עוצמה, שאומר הרבה על הבניין ועל יושביו, על האכפתיות שלהם מהבניין ומאיכות החיים שלהם.

פרקט

דברים שכדאי לחשוב עליהם לפני שמתקינים פרקט

לפני שאתם נכנסים לתהליך של התקנת פרקט בלובי בניין משותף במסגרת פרויקט שיפוץ בניין משותף, ישנם מספר דברים שעליכם לשקול ולקחת בחשבון ובראשם רגישות הפרקט לשריטות וללחות. התקנת פרקט בלובי הבניין מחייבת אחריות מרבית של כל דיירי הבניין, ובכלל זה חשוב לוודא שדלת הלובי סגורה תמיד ולא מאפשרת חדירה של גשם או לחות, חשוב לוודא שבעלי חיים אינם משתוללים בלובי ואינם גורמים לשריטת הפרקט וחשוב לוודא שכל פעולת ניקוי שמבוצעת בלובי, מבוצעת על פי הכללים לניקוי פרקט כולל ייבוש יסודי מייד אחרי הניקוי.

הדבר האחרון שאתם רוצים הוא, לפתח ציפיות ותקוות גדולות סביב העיצוב והאווירה של הלובי בבניין המשותף שלכם באמצעות פרקט מעוצב ומודרני, רק כדי לגלות שכעבור מספר חודשים הפרקט מתחיל להתקלף, לקבל דפורמציות ולהיות עמוס בשריטות, באופן שהופך אותו למפגע עיצובי יותר מאשר לנכס אסתטי.

 

כדי להבטיח שאת התהליך של התקנת פרקט בלובי בניין משותף אתם עושים בצורה נכונה, שאתם בוחרים בסוג הנכון של פרקט, שהפרקט שבחרתם עמיד בפני העומסים ומאפייני השימוש האופייניים בבתים משותפים ושהכל מבוצע בצורה מקצועית ואחראית, חשוב שתעשו את המשימה בליווי גורם מקצועי מומחה, בעל ניסיון בתחום הפרקטים אך גם בעל ניסיון בתחום העבודה בבתים משותפים, ולא כל מי שמרכיב פרקט יודע להתמודד גם עם האתגר הזה.

התגובות סגורות

דילוג לתוכן