אחד הדברים המשפיעים על מראה חלל המשמש לצרכי מגורים או לצרכים עסקיים הוא מראה הרצפה. אחד הפתרונות היעילים, המעוצבים והיפים ביותר בהם נעשה שימוש כיום לצורך העצמת מראה דירות, בתים פרטיים, וילות, משרדים ועסקים הוא על ידי רכישה והתקנה של פרקט. בעזרת פרקט תוכלו ליצור בביתכם או בעסק שלכם תחושה חמימה ומראה יוקרתי
מגוון סוגים של פרקט למינציה כולל התקנה
בחלוף השנים האחרונות תחום הפרקט למינציה כולל התקנה התפתח מאוד, וכיום יכול כל אחד ואחת לקנות ולהתקין פרקט שיתאים לו בדיוק. בין המוצרים השכיחים ביותר בשימוש קיימים פרקט למינציה כולל התקנה מעץ מלא, עץ רב שכבתי, פרקט תלת שכבתי, פרקט דק, פרקט סינטטי ופרקט למינציה. לכל אחד מהסוגים יתרונות וחסרונות ולכן כדאי לבחור את המוצר שיתאים לצרכים, ולא פחות חשוב שהמחיר שלו יהיה במסגרת התקציב שהוגדר .
פרקט עשוי עץ מלא
עץ מלא קרוי גם פרקט גושני, והוא יוצר במקום בו הוא מותקן מראה יוקרתי ואסתטי. פרקט זה קיים במידות שונות והוא מיוצר מכמה שכבות של עץ איכותי. לרוב יעשה שימוש בלוחות מעץ קומרו, סידר, איפאה, וג'טובה. רוב הפרקט למינציה כולל התקנה מסוג פרקט אשר עשוי עץ מלא מיוצרים מ לוחות עץ בטווח המידות של אורך של עד 220 ס"מ, רוחב של 9-18 ס"מ ועובי של 10-21 מ"מ. התקנת פרקט עץ נעשית בשיטה של הכנסת לוח עץ אחד לצד לוח עץ נוסף, עד להשלמת הפרקט. התקנה של פרקט מסוג זה מומלץ לעשות על ידי גורם מקצועי. שלב ההתקנה מבוצע באמצעות הדבקה או על ידי שימוש במסמרים, על גבי לוח עץ אחיד. בסוף תהליך ההתקנה ניתן להותיר את הפרקט כמו שהוא או לצבוע אותו בשכבת וורניש או לכה בכדי ליצור גימור.
פרקט עץ מלא יתרונות אל מול חסרונות
פרקט למינציה כולל התקנה העשויים עץ מלא מעניקים מראה יוקרתי במיוחד. פרקט עץ מלא כולל מראה של טקסטורה טבעית, חמימה והוא עמיד וחזק במיוחד. לצד היתרונות יש לשימוש בפרקט מסוג זה כמה חסרונות בהשוואה לסוגי פרקט למינציה כולל התקנה אחרים: חיסרון מרכזי ומשמעותי הוא בעלותו הגבוהה. התקנה של פרקט עץ מלא מורכבת מזו הכרוכה בהתקנת פרקט מסוג אחר. מוצר זה רגיש לחשיפה לשמש והוא עשוי לשנות את הגוון שלו, פרקט מסוג זה לא עמיד במים, ולכן מומלץ לנקותו באמצעות מטאטא ושימוש בסמרטוט שאינו כולל כמות גדולה של נוזלים.
מהו פרקט שכבתי
פרקט אשר עשוי עץ שכבתי עשוי מספר שכבות של עץ (תלת שכבתי או רב שכבתי), אשר חלקן איכותיות יותר וחלקן פחות, ומסיבה זו מחירו יהיה זול מזה של פרקט עץ מלא לרוב פרקט למינציה כולל התקנה אלו מיוצרים מעץ אלון, בוק, דובדבן או וונגה. לעיתים פרקט זה מיוצר מנסורת דחוסה וכמה שכבות של עץ. פרקט תלת שכבתי כולל שלוש שכבות לעומת פרקט רב שכבתי אשר יכול לכלול גם חמש שכבות. בדרך כלל השכבה העליונה של הפרקט היא העמידה ביותר. יתר השכבות מיוצרות מעץ לבנה, אורן או צפצפה. יש ספקי פרקט למינציה כולל התקנה אשר יוצרים את הפרקט בהתאמה לסוג העץ אשר נדרש על פי הלקוח.
יתרונות וחסרונות
פרקט שכבתי לעולם יהיה זול יותר מפרקט עץ מלא, אך בזכות שכבתו העליונה הוא יכול להיראות לא פחות מרשים. יתרונות נוספים לסוג פרקט זה הינם בקלות התקנתו (שיטת התקנה דומה להתקנת פרקט למינציה). פרקט זה עמיד ויכול לשמש אתכם לזמן ממושך. אפשר לקנות פרקט דק במיוחד. בכדי להתקין פרט עץ שכבתי אין צורך ליצור שכבת תשתית עץ תחתונה. לפרקט זה גם כמה חסרונות שחשוב להיות מודעים אליהם: מכיוון ששכבתו העליונה עשויה עץ מלא, גם פרקט זה רגיש לחשיפה לשמש ועשוי להינזק באם תבוצע עליו הזזה של רהיטים. עלותו של פרקט זה אמנם זולה מעלות פרקט עץ מלא אך גבוהה מעלות התקנת פרקט למינציה.
מהו פרקט למינציה
פתרון מצויין עבור מי שרוצה ליהנות מכל היתרונות של פרקט מבלי להיכנס להוצאות כבדות הוא התקנת פרקט למינציה כולל התקנה מסוג למינציה. מוצר זה נחשב להיות חלופה יעילה וזולה ולפיכך רבים מעדיפים לעשות בו שימוש. פרקט למינציה מיוצר באופן תעשייתי והוא כולל מספר חומרים, לרבות סיבי עץ דחוסים שעליהם מודבקת שכבה בטקסטורה של עץ. פרקט מהסוג הזה כולל גם ציפוי מניילון, אשר שומר על הפרקט ומאפשר לו להאריך ימים
פרקט עשוי למינציה – יתרונות וחסרונות
כאמור מבין כל סוגי הפרקט למינציה כולל התקנה עלות פרקט למינציה היא הזולה ביותר. בנוסף טכניקת ההתקנה של פרקט למינציה פשוטה בצורה משמעותית בהשוואה לפרקטים מסוגים אחרים. ניתן להגיע תוך שימוש זה למראה מרשים ויפה. עלות התחזוקה של פרקט למינציה זולה במיוחד, קל ונוח מאוד לנקות אותו. מוצר זה קיים במגוון דגמים וצבעים. במידה ויש צורך בתיקונו ניתן בקלות להחליף בו לוחות.אפשר להעביר פרקט זה מנכס אחד לאחר במידת הצורך. הפרקט ברוב המקרים אינו משנה את צבעו, תופעה שיכולה להתרחש בסוגי פרקטים אחרים. מבחינת החסרונות, יש לציין כי זהו פרקט פחות איכותי וקיימת בו רגישות לרטיבות.
שיקולים בבחירת פרקט
יש כמה נושאים אשר מומלץ לבחון לפני שניגשים לבחירה של פרקט
- האם הפרקט מיועד להתקנה בכל החלל הפרטי או העסקי או רק בחלק ממנו
- איזו רמת תחזוקה דורש הפרקט?
- כיצד מנקים את הפרקט
- באיזה צבע או גוון של פרקט אתה מעוניין?