המטבח הכפרי מאופיין בחמימות, צבעים בהירים, אור ותחושה של פעילות. מאחורי העיצוב השואב השראה מהבתים האירופאיים והמסורתיים, עומדת תפיסה – גישה לחיים המזמינה פנימה, שמחברת אותנו לשורשים ושנותנת מקום ליצירה. המטבח הכפרי-מסורתי משדר פשטות, אלגנטיות ואותנטיות ולמרות זאת הוא יכול להיות פרקטי ונוח.
יצירת אווירה שכזו בבית חדש או קיים היא תוצאה של בחירות נכונות. של חומרים, צבעים, רהיטים וירידה לפרטים הקטנים ביותר. היום אפשר לקחת את העיצוב צעד אחד קדימה ולהבטיח עיצוב מרשים לצד פרקטיקה ונוחות בעבודה. במטרה להשיג את התוצאה המושלמת, זו שתמיד תרצו להיכנס אליה, פנינו אל חברת "איילים נגרות פנים" וקיבלנו מהם את כל המידע שתרצו לקרוא.
חשיבות חומרי הגלם
אחד החומרים הבולטים במטבח הכפרי הוא העץ, לא רק כחומר גלם אלא גם כאמירה עיצובית. עץ טבעי, מלא, עם טקסטורה עשירה מחזק את הקשר לטבע. בניגוד לחומרים סינטטיים ומבריקים המאפיינים את המטבחים המודרניים, העץ הטבעי נותן מראה של עיצוב חי, נושם, שמשתבח עם השנים ומספר את הסיפור של בני הבית.
בעיצוב המטבח יש להסתכל על סוגי העץ השונים ולבחור בזה שיכול להתאים לעיצוב וכל זאת במסגרת התקציב. בכל עץ, יש להעדיף גימור טבעי ככל האפשר כאשר העיבוד יכול להיות עדין ומינימלי וזאת כדי לחזק את תחושת האותנטיות. מעבר לכך שדלתות הארונות יכולות להיות מעץ, הוא יתאים גם למשטחי העבודה, מדפים ובמקרים מסוימים אפילו במקום ריצוף.
המטרה בעיצוב היא ליצור תחושה אישית, ייחודית ולא של מוצר סדרתי. חומרי גלם איכותיים יוכלו להעניק את התוצר המתאים ולשמש לאורך שנים. בבחירה נכונה ועיבוד מתאים אפשר להשיג מטבח שימושי, נוח, מרשים, חמים ואיכותי.
פלטת הצבעים שמכניסה את הקסם הביתה
הצבעים קובעים את האווירה הכללית ולכן בחירה נכונה תהיה משמעותית לתחושה הכללית. המטבח הכפרי נשען על פלטת צבעים רגועה, טבעית והרמונית, המחברת אותנו לטבע ולחומרי הגלם. שלא כמו מטבחים מודרניים בהם הצבעים עזים או מנוגדים, פה המטרה היא לשמור על צניעות ועדינות המייצרים תחושה נעימה ומזמינה.
הצבעים הקלאסיים יהיו שמנת, אפור בהיר, תכלת עדין, ירוק זית וגווני חול, ולבן. אפשר להוסיף נגיעות של צבעים כחולים על כל הקשת ונגיעות של חום טבעי. שילוב עץ בגוון חמים יחד עם צבעים מרוככים, מוביל לתחושה של איזון וקלילות שכיף להיכנס אליה.
לאלו שרוצים להכניס עומק נוסף ולשדרג את העיצוב, ניתן לשלב בין הגוונים הבהירים לבין גוונים כהים בחלקים ספציפיים של המטבח. למשל, הארונות התחתונים יכולים להיות כהים יחסית בעוד שיחידת הקיר יכולה להיות בהירה מאד. גימור מט גם יעזור להשיג את המראה הייחודי ויש לזכור כי ככל שהתחושה היא רכה יותר כך המטבח יהיה חמים ונינוח.
טיפים מעשיים לעיצוב מטבח באווירה כפרית
את האווירה הרצויה אפשר ליצור בכל בית, בין אם הוא באמת בכפר ובין אם הוא בעיר. כדי להשיג את העיצוב הרצוי יש לחשוב על האספקטים השונים של המטבח ולשלב את הטיפים המצורפים:
- העץ הוא השולט
העץ הוא החומר שיוביל את העיצוב ושילוב שלו יכול להיות בתור אי מעץ גושני, במדפי עץ פתוחים וגם שולחן אוכל כפרי – תוך שמירה על מטבח נקי ומסודר.
- יצירת חזיתות עם אופי
חזיתות הארונות יכולות לקבוע את האווירה של המקום. אפשר לבחור בדלתות עם מסגרת עדינה ואפשר לבחור בחזית עם חריטה. שילוב של ידיות בגימור ברונזה, ברזל ואפילו פליז בעיצוב עתיק, יוסיפו עומק.
- הכנסת פרטי וינטג׳
פריטים אישיים, כאלו שעברו בין דור לדור וכאלו שנרכשים במיוחד, יכולים להכניס חיים למקום ולספר את סיפור המשפחה. גם פריטים שאינם ישנים אך בעלי אופי וחיבור אישי יעשו את העבודה.
- שימוש בתאורה רכה
התאורה המאפיינת את המטבח הכפרי תהיה רכה ויכולה להיות עם נגיעות רטרו, מנורות תלויות ממתכת, אהילי בד וגופי תאורה המשלבים זכוכית חלבית. על התאורה להיות חמימה ולא לבנה קרה כדי ליצור אווירה עוטפת.
- שילוב בד נעים לעין
וילונות כותנה, מפות פשתן ואפילו מגבות מטבח קטנות ופרחוניות, יכולים להחמיא למראה הכללי. אין צורך בבדים גדולים ומספיק נגיעות טקסטיל עדינות כדי ליצור מראה ביתי, קליל ונעים.